Uudist kinnitas näitleja abikaasa John Easterling, kes avalikustas, et naine lahkus meie hulgast Lõuna-Californias asuvas kodus, kus teda ümbritsesid sugulased ja sõbrad. Esimest korda diagnoositi Newton-Johnil rinnavähk 1992. aastal ning ta sai sellest võitu, kuid kasvaja tuli tagasi veel kaks korda. Viimati sai ta vähidiagnoosi viis aastat tagasi.

2020. aastal antud intervjuus tunnistas filmistaar, et ta on saanud antud diagnoosi juba nii mitmel korral, et ta saab kohe aru, kui tema tervisega midagi väga valesti on. „See teeb murelikuks, kui see (vähk – toim) tagasi tuleb, aga ma mõtlen, et ma saan sellest jälle jagu,“ ütles naine toona.

Newton-John on eelkõige tuntud tänu Sandy rollile hittmuusikalist „Grease“. Tema ekraanipartner John Travolta oli üks esimesi, kes naise lähedastele avalikult kaastundeavalduse saatis.

„Mu kallis Olivia, sa muutsid meie kõigi elud palju paremaks,“ kirjutas Travolta sotsiaalmeediasse tehtud postituses. „Sinu mõju oli uskumatu. Ma armastan sind nii väga. Näeme sinuga kunagi veel ja oleme jälle kõik koos. Ma olen olnud sinu oma sellest hetkest, kui sind nägin, ja olen sinu oma igavesti! Sinu Danny, sinu John!“