Kuna tegemist on tulevase Ühendkuningriigi kuningaga, siis on tähtis, et William ja tema perekond oleksid võimalikult kaitstud. Kuninganna sooviks on see, et troonijärjekord püsiks nii, nagu see praegu on, ning seetõttu on ta teinud oma perekonna tähtsaimatele liikmetele mõned reeglid.

Sinna kuulub ka reegel, et William ja tema perekond ei tohi sõita helikopteritega, kuid möödunud nädalal otsustas prints lennata Londonist Birminghami just antud lennuvahendiga. Pardale istus ka tema ainus tütar printsess Charlotte, kirjutab Briti väljaanne Express. Kuninglikus perekonnas on kirjutamata reegel, et tähtsad pereliikmed ei tohiks koos lennata.

Kuningakoja allikate sõnul on Elizabeth II oma pojapoja käitumisest ebameeldivalt üllatunud ning soovib printsiga antud teemal vestelda. Nimelt on kuninganna oma elu jooksul pääsenud napilt kahest lennuõnnetusest ning teda kummitavat 1967. aastal juhtunud helikopteriõnnetus, mille tõttu kaotas elu neli inimest. Vaid mõned tunnid varem oli antud lennuvahendiga sõitnud prints Philip.