Täna toimus Londonis Westmisteri magistraadikohtus kohtuprotsess Jaswant Singh Chaili üle, kelle üle mõistetakse kohut Treason Act seaduse alusel. Chailile on esitatud kolm süüdistust, mille seas on ka süüdistus tahtlikult kuninganna vigastamise ja tema ärevusse ajamise kohta.

Kohtus sai täna kuulata Chaili ütlusi vahejuhtumi kohta ning ta toodi kohtusse kohale valges kaubikus. „Ma tulin sinna kuningannat tapma,“ ütles mitme kahtlustega kohtu all olev mees mullu Windsori aset leidnud sündmuste kohta. Ta tabati Windsori lossis ringi luusimas pusa ja maskiga, avalikustati kohtus.

Mullu 25. detsembris toimunud vahejuhtumi ajal oli kuninganna Elizabeth II Windsori lossis koos oma poja prints Charlesi ja tema abikaasa, hertsoginna Camillaga. Samuti viibisid Windsoris teised kuninganna lähedased pereliikmed, vahendab Express.

Politsei alustas pärast Chaili tabamist uurimise ning talle esitati süüdistus seoses tapmisähvarduse ja ohtliku relva omamisega. Järgmine kohtuprotsess Chaili üle toimub septembri keskel.