Eksklusiivsel üritusel esitavad Kristjan Järvi loomingut Elina Nechayeva (“Burnt“), Angeelia Pedaja (“Runic Prayer“) ja Ott Lepland, kellele see on ühtlasi uue, Kristjani poolt talle kirjutatud laulu „Kirbu Epiphany“ esmaesitlus. Õhtu päädib Artiumi fuajees folktroonika bändi OOPUS reiviga, kus tuleb esitlusele ka Oopuse „Runic Prayer’i“ remix.

Kontserdil kõlab muu hulgas lugusid ka Kristjan Järvi plaadilt „Nordic Escapes“, mille ta üllitas kahe aasta eest. Ta ületas albumil žanripiire ja avaldas austust elule.

„Album „Nordic Escapes“ on mingi valgustuseni jõudmine, kuhu saabud pärast rasket ja pikka teekonda ning lõpuks mõistad, et tegelikult on kõik väga kerge ja ilus,“ on Kristjan oma muusikat kirjeldanud Klassikaraadio saates „Suveduur“. „Meil pole vaja nii palju rahmeldada – võtame üksteise kätest kinni ja läheme koos. See ongi see harmoonia, mida me püüame luua.“

Kristjan Järvi mängib albumil masinatega. „Mängin tegelikult nii masinatega kui pillidega. Elektrooniliste masinatega saavutatavad kõlad on erilised ja neid võib vajadusel ka live-kontserdil teha. Mina olen koroonakevadel palju aega veetnud arvuti ees ja muusikakirjutamisprogramm „Logic“ on saanud minu parimaks sõbraks. Minu jaoks on see täielikult instrument,“ rääkis Kristjan Klassikaraadios.

Heliplaadil esitavad Kristjan Järvi loomingut Nordic Pulse Ensemble, Londoni Sümfooniaorkestri ja Läänemere Filharmoonikud. Albumil teevad kaasa Liisi Koikson ja Mari Meentalo.

Jaga
Kommentaarid