Kui eelmisel aastal keskendus Kumu REIV reivikultuuri põlvnemisele ning ühes näitusega „Terve öö üleval. Reivikultuur lähivaatlusel“ kaevuti reivikultuuri poliitilisse potentsiaali ja poeetilisse terviklikkusesse, siis sel aastal tutvustati publikule Maroko subkultuuride esindajad.

Lisaks Marokos Casablancas tegutseva plaadifirma Casa Voyager DJ-dele Kosh ja OCB, sai publik osa ka Eestis tegutsevate Dharma Doomi, Fakedjjj, Born to Bangi ja Halal Clubi Tarik Labrighli, Rasmus Neljandi ja Pasha xxxx muusikalistest katsetustest.

Niisamuti, nagu aastate jooksul kombeks kujunenud, sai näha ka Eesti värskeimat ning põnevaimat performance-kunsti, mille lavastasid koreograafid Keithy Kuuspu ja Henri Hütt. Koreograafe toetasid nende töös ka moeloojad Karl Joonas Alamaa, Lisette Sivard, Andreas Kübar ning helitausta loonud KIWA.

Kumu REIVi pildid said seekord erilised kuna külalised said võimaluse ise erakordsed peohetked üles pildistada filmilindile, mitte digitaalselt. Milliseks need osutusid, näed galeriist!