Sel aastal 70. troonijuubelit tähistanud kuninganna on juba mõnda aega terviseprobleemide käes vaevelnud. Traditsiooni kohaselt nimetab monarh uue peaministri ametisse Buckinghami palees, kuid Elizabethi terviseprobleemide tõttu viibib ta praegu Šotimaal, kuhu suundus juuli keskel puhkust veetma. Seetõttu pidi värske peaminister ette võtma reisi Šotimaale, et seal kuningannaga kohtuda ja käesuudlemise tseremooniast osa võtta.

Kuninganna kandis Liz Trussiga kohtudes halli joonemustrilist seelikut, sinakat pluusi ja hallikat pintsakut. Jalas olid tal mustad kingad ning kuninganna toetus tseremoonia ajal oma jalutuskepile. Viimasel ajal on kuningannal olnud raskusi seismisega ja seetõttu oligi tal tarvis jalutuskeppi kasutada. Eilsel sündmusel jäi kuninganna kaamerate ette esimest korda 49 päeva jooksul ning mõned tähelepanelikud inimesed märkasid kohtumisel tehtud fotodelt, et kuninganna käsi on kummaliselt lillakas.

Truss on Briti ajaloo kolmas naispeaminister – talle eelnesid Margaret Thatcher ja Theresa May – ning kõik kolm naist on monarhi teeninud 70 aasta jooksul, kui troonil on olnud Elizabeth. Liz Trussi ja kuninganna Elizabeth II kohtumine toimus Balmorali lossi elutoas, kus on kaunid rohelised sohvad, lehemustriga toolid, avatud kamin ja mitu antiikset maali seinal, vahendab Daily Mail.

Kuningakoja fännidel oli hea meel taas kuningannat näha ja oma silmaga tema tervises veenduda. „Tore teda näha,“ kirjutasid paljud fännid kuningliku perekonna ametlikule Instagrami kontole postitatud pildi juurde. Veel sõnati, et Elizabeth näeb välja sama kena nagu alati.