“Motel Blue on tagasivaade Elephantsi senisele teekonnale ja mõnes mõttes ka minu isiklikule teekonnale muusikuna. See peegeldub ka sõnades, et see pole alati olnud lihtne, aga selleks, et elus edasi liikuda tuleb hoida pea püsti ja mõelda positiivselt. Meile kõigile jagub maailmas armastust, me lihtsalt peame õppima seda ka ise jagama. Fleetwood Mac’ilt ja Thin Lizzy’lt inspiratsiooni saanud loo näitel oleme bändina kindlasti avanud endas uue külje,“ kommenteeris solist Robert Linna.

“Motel Blue“ sündis ühest Robi demost ning ma olin kitarrikäigu esimest sekundist juba müüdud ja teadsin, et see lugu peab minema plaadile. Ta ei ole meie tüüpiline „pauguga uks lahti/kannaga näkku“ lugu, vaid midagi teistsugust - pisut isegi melanhoolne, kuid siiski positiivse alatooniga. Esiteks tahtsime ta esimese singlina välja panna, et ka kuulajad saaksid aru, et uus plaat on jälle midagi teistsugust, ning me ei lähe täpselt samadel radadel edasi. Teiseks, suvi on ju paljude jaoks selline aeg, kus saab vabamalt oleskleda ning nüüd saabunud sügis paneb sellele alati liiga äkilise lõpu. Ja olge mureta, meie oktoobris ilmuv uus plaat on täpselt see ravim/medikament, mida te sügiskaamose leevenduseks vajate,“ lisas trummar Jon Mikiver.

Vaata muusikavideot:

Eesti sex-roki kuningateks nimetatud Elephants From Neptune andis oma debüütalbumi välja 2012. aastal ning tegi endale kiiresti nime oma anti-tseremoniaalsete groove-riff'idega ja halastamatute live-esinemistega. Olles soojendanud Kaiser Chiefs'i ja Tallinna Lauluväljakul Red Hot Chili Peppersit, võitis ansambel 2013. aastal Tallinn Music Weekil Skype'i „Go Change The World“ auhinna ning nimetati Inglise muusikaveebi Drowned In Sound poolt festivali parimaks Eesti bändiks.

2014. aastal andis EFN välja oma teise albumi „Pressure & Pleasure“, mis tõi neile Eesti Muusikaauhindadel parima rokk-albumi auhinna ning kutseid esinema festivalidele nii Inglismaal, Saksamaal, Itaalias, Soomes, Poolas, Tšehhis, Ungaris kui ka muidugi Lätis ja Leedus.

Pärast teetolmu mahapesemist andsid elevandid 2016. aastal välja oma seni edukaima albumi „Oh No“, mis võeti kriitikute poolt hästi vastu ning tõi neile muusikaauhindadel parima rokk-albumi ja aasta ansambli auhinna. „Oh No“ plaadi samanimeline esiksingel tungis raadioeetrisse üle Euroopa, jõudes päevasesse rotatsiooni riikides nagu Austria, Saksamaa ja Hispaania. Bänd astus seejärel 2017. aastal üles ka rokigigandi Foo Fightersi soojendusesinejena Lätis.

Viimased paar aastat on ansambli liikmed tegelenud eestikeelse eriprojektiga „Kuradi Saar“, samuti oma erinevate soolo- ja kõrvalprojektidega ning lihvinud oma oskusi stuudios. Nüüd on nad pärast kuut aastat tagasi 27. oktoobril ilmuva uue ja filmiliku albumiga „Boogieland“, mis on otseselt inspireeritud 70ndate alguse kõrberokist koos paraja annuse müstika, mexicana, psühhedeelia ja vana hea rokenrolliga.