Sussexi hertsog suundus otsekohe Šotimaale, kui kuulis Elizabethi üha halvenevast tervislikust seisundist. Harry ja Meghan pidid täna osalema Londonis Wellchild Awardsi auhinnagalal, kuid otsustasid ürituse tühistada. Auhinnagalal meenutatakse raskelt haigete laste vapramaid tegusid ning Harry lubas pidada üritusel avakõne.

Prints Charles reisis Balmorali helikopteriga ning viibib hetkel juba kuninganna juures. Kohal on ka printsess Anne ning printsid Andrew ja Edward. Teadaolevalt on kogu kuningapere juba Elizabethi juures või palee poole teel.

Buckinghami palee teade kuninganna tervise kohta on märgiline. Fakt, et palee pidas vajakuks teha ametlik teadanne ja et perekonnaliikmed kogunevad Balmoralisse, ütleb kõik,“ sõnas BBC korrespondent Nicholas Witchell.

Meghanil ja Harryl polnud plaanis kuningannat Euroopa ringreisi ajal külastada. Alles eile viibisid nad Saksamaal Düsseldorfis ning tänaseks oli planeeritud Wellchild Awards. Prints on olnud ürituse patroon alates 2007. aastast.

Varasemalt polnud teada, kas Harry ja Meghan kohtuvad oma visiidi ajal ka teiste kuningliku perekonna liikmetega. Prints Charles esitas Sussexi hertsogipaarile sooja kutse ööbida ja resideerida visiidi ajal Balmoralis, kus Charlesi puhkemaja asub. Paar keeldus kutsest.

Jaga
Kommentaarid