Kuid see, et Camillast täieõiguslik kuninganna saab, selgus alles sel aastal. Nimelt pärast nende pulmatseremooniat 2005. aastal teatati avalikkusele, et pärast Elizabeth II surma saab Camillast hoopis printsess, mitte kuninganna.

Sellisele otsusele polnud ajalooliselt ega seaduslikult ühtegi pretsedenti, kuid lihtsalt nii tagatubades otsustati. Meedia spekuleeris, et põhjuseks võib olla see, et Camilla oli varem olnud juba abielus Andrew Parker Bowlesiga. Samuti oli värske hertsoginna populaarsus sel hetkel üks suur null.

Info antud otsuse kohta kadus Charlesi ja Camillat esindanud Clarence'i maja kodulehelt 2018. aastal. Arvati, et prints on iseseisvalt antud otsuse vaiba alla pühkinud, kuid kaks aastat hiljem kinnitasid paari esindajad, et plaan Camillast printsess teha, on jätkuvalt jõus.

Camilla ja Charles 2014. aastal.

Kuni selle aastani, kui Elizabeth II teatas ametlikus pressiteates, et ta soovib, et pärast tema surma saaks Camilla endale kuninganna tiitli. See oli nüüdseks lahkunud monarhi kingitus miniale tema ustavuse ja pikaaegse töö eest.

Kuidas Charles oma ema ja ülejäänud riigi ümber veenis?

2000. aastal oli olukord kuninglikus perekonnas täielikult teistsugune, kui see on praegu. Charlesi reputatsiooni kummitas endiselt printsess Dianaga juhtunu ning tuua suhe Camilla Parker-Bowlesiga avalikkuse ette oli ülimalt julge samm. Avalikkusele ei meeldinud Camilla üldse, sest just teda süüdistati selles, et Charlesi ja Diana „muinasjutt“ läbi sai. Ka kuninganna Elizabeth II ei olnud tema fänn hoolimata sellest, et Camilla oli Charlesi kinnisideeks olnud juba 30 aastat.

Toona teadsid kõik Suurbritannias, kes on Camilla, kuid teda hoiti meelega tähesärast eemal. Diana oli võitnud südamed ning eks Camilla ka ise teadis, et ta ei saaks sellest varjust kunagi üle hüpata. Kuid ühel külmal neljapäeva õhtul 2000. aastal otsustas Charles Londonis asuva luksushotelli Ritz ees piltnike ette astuda oma pikaajalise südamedaamiga. Hotellis toimunud peol oli ta tähtsatele külalistele tutvustanud Camillat oma pruudina.

Kõik oli läbi mõeldud. Mõned aastad varem oli loodud projekt nimega „Camilla kampaania“, millega pandi paika, millised on tema ja Charlesi järgmised sammud. 1998. aastal said Camilla ja Charlesi vanem poeg William lähedasemaks, kui nad korraldasid 50. juubelit tähistanud printsile suure sünnipäevapeo.

Charles ja Camilla palkasid PR-eksperdi Mark Bollandi, kelle õlule jäi võita avalikkuse poolehoid. Samal ajal pidid nad suletud uste taga võitma ka kuninganna südame. Elizabeth ei sallinud Camillat silmaotsaski, kuid 2000. aastal said nad Kreeka endise kuninga Constantine'i 60. sünnipäeval ametlikult tuttavaks ning nende suhe hakkas paranema.

Mitmed Bollandi poolt välja mõeldud PR-trikid töötasid nende vastu ning lõpuks otsustas Camilla võtta asju rahulikult. Ta astus tagaplaanile ning ei surunud end avalikkusele ja ülejäänud kuninglikule perekonnale peale. Ta teatas pärast abiellumist 2005. aastal, et ta ei võta Walesi printsessi tiitlit, mille järgi teati eelkõige varalahkunud Dianat. Camilla oli teadlik, et Diana vari jääb tema kummitama veel aastateks.

Kuid tasa ja targu töötasid nad Charlesiga selles suunas, et võita rahva südamed. Loomulikult on olnud mitmeid tagasilööke ning Briti meedia väitel kardab Camilla enim seda, kui tema kasupoeg Harry, kellega ta pole kunagi eriti lähedaseks saanud, peaks tema mainet kas elulooraamatu või järjekordse intervjuuga kahjustama. Kasuks pole tulnud ka maailmakuulus seriaal „The Crown“, mille kõige värskem hooaeg tõi rahvale taaskord meelde selle, kuidas Charles ja Camilla Diana südame murtsid.