Metro vahendab, et see on seotud Charles III ametisse kinnitamisega. Reaalses elus sai temast kuningas kohe, kui ta ema suri. Ent on rohkelt formaalseid protseduure. Tänagi toimus ametlik tseremoonia. Päris pidupäev aga tuleb ilmselt alles mõne kuu pärast, kui toimub kroonimisüritus.

Elizabeth II puhul toimus see aastal 1953 ning oli äärmiselt suurejooneline. Kõik läks kokku maksma 1,57 miljonit naela, mis tänases vääringus võrdub umbes 46 miljoni naelaga. Eurodes teeks see tänasel päeval 52,6 miljonit eurot.

Kuningakoja allikate sõnutsi aga tahetakse, et üritus oleks võrreldes varasematega lühem ja tagasihoidlikum. Ehk eesmärgiks on raha säästa.

Ilmselt tõotus, mis Charles III annab, on sama, mis tema emagi puhul. Küll aga on näiteks külalisi vähem, tõenäoliselt umbes 2000 ringis. Kuninganna Elizabeth II puhul oli sama number üle 8000. Pärast aga tervitab Buckinghami palee rõdult rahvast väike ring kuningakoja esindajaid - Charles III ja Camilla ning prints William ja Kate oma lastega.

Kulude kärpimine ja vaoshoitus on seotud ka üldise õhkkonnaga riigis. Ka seal teeb muret inflatsioon ning kerkivad kommunaalkulud. Selle valguses oleks suurejooneline pidu torge valusatele haavadele.