Autorid pajatavad, et valminud fotod said inspiratsiooni Rotermanni koloriidist ja unikaalsest arhitektuurist, selgest taevast ja ümbritsevatest toidukohtadest. Ning tekkis mõte – milline oleks Rotermann, kui ta oleks isuäratav ja huviväärne koogitükike?

Üheks õhtuks 8. septembril äratati pildid ellu toidulavastusega, kus peategelased fotodelt astusid Palmigalerii rohelisse oaasi, et peale nägemis- ja kuulmismeele virgutada ka publiku haistmis-, maitsmis- ja kompimismeel.

Näiteks said külastajad maitsta installatsiooni passionikreemi tartalettidest, kus Rotermanni pisikest rohelist muruala kujutas laiguke tikri-leedriõiesiirupi kastet, aga ka näiteks ahvatlevaid kompositsioone artišokkidest ja kapparitest või kaheksajalgadest.

Lisaks toiduinstallatsioonile pakuti Helis Heiteri loodud jooke: kuiva gaseeritud tikriveini Wain ja Vaakumbaari mokteile, milleks sel korral oli veriapelsini-oliivikokteil Angostura bitteriga. Külastajad kommenteerisid üritust kui väga maitsvat näituse avamist.

Limiteeritud arv fotosid näituseseeriast fotosid jagati külalistele näituse avamisel plakatitena.

Palmigaleriis (Rotermanni 8), kus lisaks fotolavastustele väärivad tähelepanu ka Viimsi Talveaiast päästetud ja uuele elule turgutatud lopsakad taimed on avatud iga päev kell 8:00 – 20:00. Näitus jääb avatuks 30. oktoobrini 2022.

Helis Heiter on maastikuarhitektuuri taustaga toidudisainer, kes on õppinud toidudisaini Milaanos. Enda Heiter x nimelises stuudios tegeleb ta erinevate loovate ja kulinaarsete projektidega, sealhulgas toidutoodete ja söömiskogemuse disainimisega ning toidustilistika ja-installatsioonide loomisega.

Laura Nestor on lõpetanud EKA fotograafia eriala. Ta on fotograafina töötanud 20 aastat, tegelenud peamiselt lavastusfotoga, pildistanud lugematul arvul ajakirjade kaanefotosid, reklaampilte ja koostanud mitmeid isikunäitusi.