Eelmise nädala reedel teatas sarja looja Peter Morgan, et temale teadaolevalt pannakse suure saatesarja filmimine pausile, et kuningannale austust avaldada, vahendas Deadline Twitteris. „Austuse nimel on „The Crowni“ filmimine pausile pandud. Filmimist ei toimu ka kuninganna matuse ajal,“ teatasid sarja produtsendid telekanalile CNN.

Nüüd on paus aga läbi saanud ja filmimine on taas käima läinud. Näitlejannat Elizabeth Debicki, kes sarjas printsess Dianat kehastab, märgati Barcelonas filmimas kõigest viis päeva pärast kuninganna surma. Filmimine oli pausil olnud ainult ühe päeva. Debicki filmis Barcelonas ühte printsessi viimastest avalikest esinemisest: stseen kujutas Dianat Bosnia ja Hertsegoviina Sarajevo pealinnas. Näitlejanna kandis filmimisel Dianaga kunagise riietusega sarnast komplekti - heleroosat nööpidega triiksärki ja musti pükse.

Sarjaga „The Crown“ seotud näitlejad ja võttemeeskond peatavad filmimise ka kuninganna Elizabeth II matusepäevaks. Naastes võetakse sarjas filmimise fookuseks printsess Diana surm ja kuningannat kujutatakse sarjas matuseriietes. Menusarja tiimil oli ka oma „Londoni silla“ plaan valmis juhuks, kui Elizabeth peaks sarja filmimise surema, paljastas üks allikas väljaandele New York Post.

Hetkel on populaarse sarja kuuenda hooaja filmimine pooleli ja on teada, et kuues hooaeg jääb saate jaoks viimaseks. Viimane hooaeg jõuaks vaatajate ette 2023. aastal, kuid pole teada, kas kuninganna surma ajaks sarja pausile panemine kuidagi ka saate viimase hooaja ekraanile jõudmist kuidagi takistab. „The Crowni“ viies ehk eelviimane hooaeg on aga valmis ja peaks Netflixi jõudma selle aasta novembris.