Metro vahendab, et vastuvõtt toimub homme õhtul Londonis Buckinghami palees. Oodatud on paljude riikide juhid ja teiste kuningakodade liikmed.

Eestit esindab seal president Alar Karis abikaasaga. Karis suundub Londonisse pühapäeval, kinnitati mõne päeva eest presidendi kantseleist.

Teadaolevalt osalevad seal veel näiteks USA president Joe Biden ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Ukrainat esindab esileedi Olena Zelenska.

Briti meedia andmetel tahtis kuninglik perekond eesotsas Charles III-ga, et osaleksid ka prints Harry ja Meghan. Kutse nad saidki. Kuningakoja kõrgemad ametnikud aga tõmbasid plaanile pidurit. Nimelt viitasid nad protokollile – selline üritus on mõeldud ikkagi aktiivselt kuningakoda esindavatele liikmetele. Teatavasti on Harry ja Meghan kohustustele selja pööranud ning elavad juba pikemat aega USAs Californias.

Antud juhtum näitab, et nende ja kuningakoja vahel on endiselt lõhe. Seda ei leevenda ka kuningas Charles III öeldu. Mäletatavasti jagas ta pärast ema surma peetud kõnes toetussõnu just oma noorema poja ja ta abikaasa aadressil. „Samuti tahan väljendada oma armastust Harry ja Meghani vastu, kes jätkavad oma elu ülesehitamist välismaal.“

Kuninganna matusetalitus algab esmaspäeval kohaliku aja järgi kell 11 Westminster Abbeys.

Westminsteri palee kõrval asuv Westminster Abbey on traditsiooniline Briti kuningate ja kuningannade kroonimise paik. Samuti toimus seal omal ajal tulevase kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi laulatus.