62-aastane Sarah Ferguson, kes on printsesside Eugenie (32) ja Beatrice'i ema, on jäänud endiselt lähedaseks nii oma eksmehe kui ka teiste kroonitud peadega. Suhe Andrew'ga peaks olema taaskord nii lähedane, et endine abielupaar on väidetavalt ka kokku kolinud. Seetõttu tehti tema jaoks kuninglikus protokollis erand.

Kuid kuningakojas on ka teisi eksabikaasasid, kes olid kuningannaga lähedased surmani või olid enne lahutust tähtsatel kohtadel perekonnas.

„Kuna tegemist oli riikliku matusega, siis tuli järgida kindlaid protokolle. See tähendab seda, et kõikidel riigipeadel, Rahvaste Ühenduse riikide juhtidel ning välisriikide kuningatel ja kuningannadel oli kroonitud peade sõprade ees eelisõigus,“ selgitas ajakirja Majesty peatoimetaja Ingrid Seward, miks ei saanud kirikut täita rohkemate kuninganna personaalsete lähedastega.

Kui arvestada, et Yorki hertsoginna oli kutsutud, siis on üllatav, et Westminster Abbeys või hiljem ka Windsoris St George'i kabelis ei olnud näiteks printsess Anne'i endist abikaasat kapten Mark Philipsit või kuninganna lapselapse Peter Philipsi eksnaist Autumnit. Samuti ei olnud kutsutud ka Elizabethi õepoja David Armstrong-Jonesi endist abikaasat Snowdoni krahvinnat, kes oli 27 aastat kestnud abielu jooksul kuningannaga väga lähedane.