Värskes Õhtulehele antud intervjuus sõnab Suviste, et Toomasel ideedest ja mõtetest puudust ei olnud. „Ta teinekord mullegi jutustas: „Kuule, ma ei hakka seda praegu tegema, aga…“ – ja siis ta rääkis veerand või pool tundi süžeed,“ sõnas Suviste.

Kas Suviste saab nüüd mõne Kirsi idee üle võtta? „Ausalt öeldes on praegu see kõik nii värske, et siiamaani on teinekord nii: lähed koju ja murdosa jooksul sekundist käib peast läbi, et helistaks Toomasele, ja siis saad aru, et praegu ei ole kuskile helistada. Toomas oli võimas ja ma arvan, et kui mind kunagi enam ei ole, ju siis on Toomas jälle seal lava peal minu asemel auhinda vastu võtmas,“ rääkis mitme saate produtsent intervjuus oma heast sõbrast.

„Tore, et ikka Toomas Kirss ka selle auhinna sai,“ on Suviste rahul.

Juuni lõpus meenutas Suviste Kroonikale, kuidas tema ja Kirsi sõprus alguse sai. „Aasta võis olla 1980. Mina olen temast viis aastat vanem, töötasin ETV-s noortesaadete režissöörina. Tema tuli Teleteatrisse režissööriks. Ma ei mäleta täpselt meie esimest kohtumist, aga mäletan, kuidas suhtlema hakkasime. Tema kangesti tahtis minuga suhelda ja hiljem tunnistas mulle, et ta vaatas mulle alt üles ja imetles mind. Aga siis ma sellest aru ei saanud. Meid ühendas televisioon ja selle maailma keerukus ning kirg,“ sõnas Suviste.

„Televisioonis peab olema visioone, peab olema arengut ja peab olema kirge, annet ja jõudu. Toomases seda oli ja ta suutis väga palju. Ta suutis seda neli kümnendit järjest ja edukalt. See, mis ta ütles, ei pruukinud kõigile meeldida, aga julgen öelda, et 99% puhul oli tal õigus,“ lausus teleprodutsent.