Peaaegu pool sajandit meie rahvusooperi uksepiitu kulutanud baritoni kutsus Mart Mikk koosviibimisel elavaks leksikoniks ja teadmiste allikaks: „Meie oleme kõik kusagilt lugenud põnevaid lugusid, aga tema on nendes olukordades ise kohal olnud, millest meie oleme vaid lugenud.“ Kuigi Voldemar oli õhkõrna lubaduse andnud, et ka teda kuuleb laulmas tema sünnipäeva puhul peetaval etendusel „Don Pasquale“, viis koroona hääle ja jõu pärast kahenädalast köhimist.

„Väiksemgi lootus kadus eile pärast 10 tunnist rippumist telefoni küljes,“ nendib Voldemar, kes on siiski tänulik ja rõõmus, et nii paljud inimesed teda sünnipäeva puhul meeles pidasid. „Ma olen väga õnnelik inimene, et olen saanud teha meelepärast tööd oma armsas koduteatris nii pikki aastakümneid ja saanud suhelda nii paljude meie säravate inimestega mitmes Estonia generatsioonis,“ räägib ta.

Voldemar sattus Estoniasse hiilgeajal, kui tema partneriteks olid Georg Ots, Tiit Kuusik, Neeme Järvi, Eri Klas, Hendrik Krumm, Urve Tauts, Anu Kaal, Helgi Sallo, Katrin Karisma ja paljud teised.