26. juulil 2023. etendub Kiidjärvel taas muusikaline lavastus möödunud ajastu ühest suurimast filmi- ja estraaditähest, lummavast ja säravast Ada Lundverist (1942–2011).

Etendus räägib kunagise riikliku filharmoonia konferansjee, filminäitleja ja varieteetähe elust. Lisaks Adale astuvad lavalaudadele Vello Orumets, Urmas Ott, Juhan Smuul, Kaljo Kiisk, Eri Klas, Eino Baskin, Mikk Mikiver jt.

Estraadilaval kõlavad armastatud laulud ansambel Laine, Heli Läätse, Heidi Tamme, Uno Loobi, Kalju Terasmaa, Kalmer Tennosaare ja paljude teiste repertuaarist.

Muusikalise etenduse idee autorid ja produtsendid Tarmo Kiviväli ja Maarek Toompere leiavad, et Eestil on olnud vaid üks tõeline naissoost filmistaar ja see on Ada Lundver. Tema sarm ei jätnud külmaks ei mehi ega naisi. Adat armastati ja vihati, teda imetleti kinolinal, kuid samas lasti liikvele uskumatuid kuulujutte tema eraelust. Vaatajate ees rullub lahti andeka näitlejanna rääkimata lugu.

Etenduse toovad lavale „Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu“ tegijad. Etenduse meediapartner on Kroonika.

Peaosades on Saara Nüganen ja Anne Reemann. Etenduses teevad kaasa Sepo Seeman, Peeter Oja, Jan Uuspõld, Birgit Sarrap, Kalle Sepp, Liina Tennosaar, Priit Strandberg, Ott Raidmets jt.

Teksti autor Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Siim Aimla, kunstnik Karmo Mende. Ansambel Vana Klaver ja naistrio The Swingin’ Sisters.

Etendust mängitakse 26. juulist 6. augustini Kiidjärve pargis Põlvamaal.

Jaga
Kommentaarid