Tuleva aasta Eurovision toimub erandkorras Suurbritannias, kuna tänavune võitja Ukraina pole võimeline käimasoleva sõja tõttu lauluvõistlust enda riigis korraldama.

Lõppvalikus olid Liverpool ja Glasgow. Teleülekandes anti Nortoni kätte ümbrik, mille ta avas. Oleks võinud järgneda pinev ootusärevus, ent tegelikult oli vastusekaardi tagumisel küljel kirjas „Liverpool 2023“.

Sotsiaalmeedias hakati sellest kohe agaralt rääkima, vahendab Metro. „See oli otse meie silme ees,“ märkis üks inimene. Teine lisas, et Norton võis ju võtta aega linna väljakuulutamiseks, ent rahvas juba teadis.

Kokkuvõttes on Liverpooli võitu tervitatud. Maikuus Eurovisioni võitnud Kalush Orchestra poolt märgiti, et neil on väga hea meel, et lauluvõistlus peetakse maha just selles linnas. „Kuigi me pole seda veel külastanud, on sealne muusikaline pärand teada üle maailma,“ märkisid nad.

Sõu leiab aset M&S Bank Arenal ning on pühendatud Ukrainale. Esimene poolfinaal on järgmise aasta 9. mail ja teine 11. mail. Finaal toimub omakorda 13. mail.