Kõik filmid jõuavad kinodesse esmakordselt ja linastuvad eestikeelse pealelugemisega, v.a loodusdokk „Tammepuu südames“, mille dialoogi asendavad looduse enda hääled ja kaunis muusika.

„Tammepuu südames“ (Le chêne, Prantsusmaa 2022) jälgib läbi eri aastaaegade vanal Sologne metsas kasvaval tammepuul elavat kooslust, kes inimestega võrreldes moodustab justkui perekondi ja naabreid korrusmajas. Toitu ja varju pakkuval puul kohtuvad linnud, oravad, hiired, sipelgad ja paljud teised liigid.

Mängufilm „Üle linna Vinski“ (Vinski ja näkymättömyyspulveri, Soome 2021) räägib ilmselt meile kõigile tuttavast poisist, kes salapärase apteekri nähtamatuks tegeva pulbri abil asub läbi seinte minema ja kurikaelte pättuste vastu võitlema.

„Väike Nicolas: enam õnnelikum olla ei saagi“ (Le petit Nicolas, Prantsusmaa-Luksemburg 2022) on imearmas ja südantsoojendav unikaalne animatsioon raamatutest armastatud tegelaskuju väljakujunemise teekonnast nii läbi tema enda kui tema loojate silmade.

Omanäoline animatsioon „Kuulus karude invasioon Sitsiiliasse“ (La fameuse invasion des ours en Sicile, Prantsuse-Itaalia 2019) toob ekraanidele loo karude kuningast, kes tungib koos oma klanniga inimeste maale, et päästa oma kadunud poeg ja ühendada inimesed ja karud ühtseks rahvaks.

Kõige väiksematele vaatajatele on programmis kaks lühianimatsioonide kogumikku, millesse on valitud tunni jagu lõbusaid ja toreda sõnumiga multikaid erinevatest riikidest.