„Rubeus Hagridi roll „Harry Potteris“ tõi palju rõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele. Fännidelt tuli kirju igal nädalal ja nii 20 aastat järjest,“ sõnas järelehüüdes Coltrane'i agent Belinda Wright. „Robbie oli väga lojaalne. Lisaks sellele, et ta oli fantastiline näitleja, oli ta ka intelligentne, nutikas ja vaimukas. Olen uhke, et sain 40 aastat olla tema agent, igatsen teda väga“. Wrighti sõnul suri Coltraine Falkirki lähistel asuvas haiglas Šotimaal.

Šoti näitleja ja koomik Robbie Coltrane (sünninimega Anthony Robert McMillan) sündis 30. märtsil 1950. aastal. Ülemaailmse tuntuse saavutas ta Rubeus Hagridi rollis „Harry Potteri“ filmides, kokku oli neid kaheksa. Meenutuseks: pool-hiiglane Rubeus Hagrid töötas Sigatüüka metsavahina ja õpetajana (tema ema oli külma südamega hiiglane Fridwulfa ja isa keskmisest lühem ja paksem suure sooja südamega mees). Coltraine mängis rolliga end miljonite südamesse.

Coltrane'il oli silmapaistvaid rolle palju. Näiteks Valentin Zukovsky roll James Bondi filmides „GoldenEye“ (1995) ja „The World is not Enough“ (1999).

1990ndatel tõi Coltrane'ile kolm BAFTA-t kohtupsühholoogi Dr. Edward „Fitz“ Fitzgeraldi roll telesarjas „Cracker“ (eetris 1993-1996, üks seeria ka aastal 2006).

Coltraine mängis 1987. aastal peaosas kuueosalises draamaseriaalis „Tutti Frutti“. Sari rääkis šoti rock'n'rolli bändist The Majestics, kaasnäitlejateks olid Emma Thompson ja Richard Wilson. Sari võitis kuus BAFTAt.

Robbie Coltrane filmi  "Harry Potter ja segavereline prints" esilinastusel Londonis 2009. aastal.

Coltrane oli aastatel 1999-2003 abielus šoti skulptori Rhona Gemmelliga, abielust sündis kaks last, Spencer ja Alice. Pärast lahutust võitles Coltrane 2000ndate aastate keskel depressiooniga.

2014. aastal hääletas Coltraine Šotimaa iseseisvusreferendumil iseseisvumise poolt. Toona võitsid „ei“-hääled 55,3 prtsendiga.

Twitteris avaldas kaastunnet ka „Harry Potteri“ raamatute autor J.K Rowling.

Samuti avaldas kaastunnet näitleja Stephen Fry, kes mängis Coltrane'iga koos 1980ndatel telesarjas „Alfresco“.