Kolme aasta sisse, mil filmi üles võeti, jääb kolme Maria Fausti teose sünd, aga ka rasked isiklikud läbielamised, koroonakriis ja heitlikud suhted abikaasaga. Film vaatleb, kuidas isiklikust elust võrsub looming ning mis on loomingulise kompromissituse hind.

„Olen väga tänulik Mariale julguse eest oma elu jagada, ja seda mitte ainult muusikalistel kõrghetkedel, vaid ka heitlikematel aegadel,“ sõnas režissöör Kaupo Kruusiauk. „Kes vähegi Mariat teab, siis ma loodan, et tema südikus, hoogsus ja elujanu on usutavalt ka filmis näha.“

Saaremaal sündinud ja nüüdseks juba 20 aastat peamiselt Taanis elanud muusik ja helilooja on võitnud viis Taani Grammyt ja pälvinud mitmeid tunnustusi ka Eestis. Filmis näeb perevägivalla ohvritele pühendatud teose „Maarja missa“, „Organi“ ja tänavu välja tulnud sooloalbumi „MOnuMENT“ sünniprotsessi ja kirevat elu selle taga.

Filmi „Machina Faust“ saab alates 20. oktoobrist näha Tallinnas Sõpruses ja Artises, Tartus Elektriteatris, Pärnus Apollos, Saaremaal Thule Kinos ja Apollos, Viljandi kogukonnakinos, Hiiumaa, Rapla, Märjamaa ja Paide kinos ning Kinobussi Kinokoja võrgustikus.

Sel neljapäeval, 20. oktoobril kell 21.40 linastub film kinos Sõprus programmis „Kohtumine tegijatega“, kohal on ka režissöör Kaupo Kruusiauk ja filmi peategelane Maria Faust. Vestlust modereerib Kaspar Viilup.