Pro Kapitali turundus- ja müügijuhi Maria Varblase sõnul oli pidu tänutäheks Kalamaja piirkonna ühe tähelepanuväärsema kvartali valmimisse panustanud inimestele ja ka neile, kes on soetanud endale sinna kas kodu või investeerimiskortereid. Planeeringu kohaselt rajatakse kvartali Patarei Merekindluse poolsesse ossa veel neli eluhoonet koos rohealadega ning nende ehituse alustamiseks käivad aktiivsed ettevalmistused.

Tänaseks on Tallinna lahe ääres Põhja-Tallinna asumis Kalaranna Kvartalis valminud kaheksa maja, hooneid ühendav väljak ning Kalaranna pargiala. Samuti korrastati sadama- ning rannaala, kus suuresti säilitati olemasolev looduskeskkond. Juulis avati ka Kalaranna Kvartali rajamise käigus välja ehitatud Kalaranna promenaad. Kvartal on planeeritud autovaba linnaruumina, kus parkimine on täielikult maa all.

Ligi dekaadi jagu küpsenud Kalaranna Kvartali arhitektideks on Mihkel Tüür ja Ott Kadarik (Kadarik Tüür Arhitektid) ning maastikuarhitektideks Maarja Tüür ning Kerttu Kõll (Sfäär Planeeringud). Kodude sisearhitekt on Galina Burnakova.