Peligro, kelle täisnimi oli Darren Henley Peligro, suri reedel oma kodus Los Angeleses. Politsei sõnul suri trummar õnnetuse tagajärjel tekkinud peatrauma tõttu. Bänd sõnas, et Peligro matusega seonduv info saabub mõne päeva jooksul. „Palume, et austaksite perekonna privaatsust sel raskel ajal,“ seisis ansambli Instagrami postitatud teates.

Peligro sündis 9. juulil 1959. aastal ning liitus 1981. aastal ansambliga Dead Kennedys, kus ta asendas bändi algset trummarit Ted ehk Bruce Slesingeri. Peligro tegi oma debüüdi lühialbumil „In God We Trust“, mis anti välja 1981. aasta detsembris. Samuti on ta kaasa teinud albumitel „Plastic Surgery Disasters“, „Frankenchrist“ ja „Bedtime for Democrazy“.

Ansambel Dead Kennedys lagunes aastal 1986 ning kaks aastat hiljem liitus Peligro bändiga Red Hot Chili Peppers, kus asus asendama trummar Jack Ironsit. Kuna bändile ei meeldinud Peligro probleemid alkoholi ja narkootikumidega, siis otsustati ta ansamblist vallandada 1988. aasta novembris.

Aastal 2001 tuli Dead Kennedys taaskord kokku ja Peligro liitus ansambliga taas. 2008. aasta alguses võttis Peligro bändist väikese pausi, vihjates vajadusele pidevast tuuritamisest puhata. 2009. aasta juunis liitus Peligro taas bändiga.

Ansambli Dead Kennedys laulusõnad olid oma olemuselt poliitilised. Satiiriliselt viidati nii poliitilistele tegelastele kui ka võimule, samuti popkultuurile ja ka punkliikumisele. Oma esimestel aastatel tekitas bänd märkimisväärselt poleemikat oma provokatiivsete laulusõnade pärast. Dead Kennedys oli oma esimese kaheksa tegutsemisaasta jooksul üks olulisemaid punkbände.

Jaga
Kommentaarid