Screamfest on Põhja-Ameerika suurim ja kõige pikema ajalooga õudusfilmide festival, mille fookuses on õudusfilmid, põnevusfilmid ja ulmefilmid kogu maailmast. Festival on pühendatud intrigeerivate filmide toetamisele, loovate jutuvestjate avastamisele ja originaalsete lugude otsimisele. Tegemist on ühe Ameerika suurema žanrifilmide festivaliga, mille linastused toimuvad LA südames kuulsuste alleel asuvas prestiižses Hollywoodi Hiina teatris. Tänavusel festivalil anti välja 15 auhinda eri kategooriates.

Mihkel Soe sõnul oli Apteeker Melchiori triloogia tema senistest filmiprojektidest kõige mahukam. „Apteeker Melchiori ettevalmistus ning võtteperiood olid väga põhjalikud, ka filmimeeskonna liikmete arv oli Eesti filmiajaloo suurim. Tulenevalt filmi sisust ja tegevustikust oli visuaalse keele loomine keeruline, aga samas ka väga põnev väljakutse. Screamfesti auhind on tunnustus kogu meie meeskonnale – igale kaamera assistentile, valgustajale, kaameragripi või värvikeerajale, kellega koos me seda filmi tegime.“

Operaatorina osales Mihkel Soe ka filmide „Klassikokkutulek“, „Minu näoga onu“, „Kirsitubakas“ ja „Nullpunkt“ tootmismeeskonnas. Järgmisel aastal esilinastuvad tema kaastööl valminud filmidest Elmo Nüganeni „Apteeler Melchior. Timuka tütar“ ning Ain Mäeotsa mängufilm „Kuulsuse narrid“.

Montaažirežissöör Marion Koppel lausus, et ta on žanrifilmide suur austaja ning seda enam on rõõm, et „Apteeker Melchior“ just Screamfesti publikule ja žüriile sedavõrd korda läks. „Ma olen tänulik selle võimaluse eest, et sain veeta terve aasta keskaegses Tallinnas „Apteeker Melchiori“ triloogiat monteerides ja jagan seda auhinda kõigiga, kes sellesse montaažiprotsessi on nõu ja jõuga panustasid.“

Marion Koppeli monteeritud filmidest tuntumad on lisaks Apteeker Melchiori saagale spioonipõnevik „O2“ ja „Supilinna Salaselts“.

Apteeker Melchiori saaga on toonud tänavu Eesti kinodesse rohkem inimesi kui ükski teine film – kokku on ostetud üle 200 000 kinopileti. Triloogia esimest filmi käis kinos vaatamas 130 000 inimest ja teist filmi üle 82 000 inimest. Triloogia lõppvaatus „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ esilinastub uuel aastal.

Töö Apteeker Melchiori rahvusvahelisel turundamisel jätkub. Teiste riikide esilinastuste, kinolevi ja festivalidega tegeleb rahvusvaheline filmilevitaja Global Screen. Samuti on sõlmitud leping voogedastusplatvormiga Amazon, kes valmistab triloogia kolme osa põhjal järgmisel aastal miniseriaali saksakeelsetele turgudele.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid filmide stsenaariumeis raamatutest tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen (Nimed marmortahvlil, 1944), tootjatest on Taska Film (O2, Fred Jüssi. Olemise ilu, Talve, Klassikokkutulek, Nimed Marmortahvlil, 1944), Nafta Films (O2, Supilinna salaselts), Apollo Film Productions (Talve, Vanamehe film, Soo ) ja HansaFilm (Tõde ja õigus). Apteeker Melchiori film valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Pictures Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, eriefektide juht Jan Viljus. Triloogia peaosades astuvad üles Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Marko Matvere ja teised tuntud Eesti näitlejad. Filmitootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Kultuuriministeerium, Viru Filmifond, Saarte Fond, Tartu Filmifond, National Film Centre of Latvia, Riga Film Fund, Lithuanian Tax Incentive, Creative Europe MEDIA, Kanal2 ja Apollo TV.