FOTOD | Tallinna Lennusadamas peetud Hõbelusika galal tunnustati Eesti parimaid toidukultuuri edendajaid
(9)Reede õhtul jagati Lennusadamas välja Eesti restoraniäri kõige tähtsamad auhinnad Silverspooni galal, kus tunnustati Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku tublimaid tegijaid. Peosaal oli tulvil kõrgmoodi riietatud gurmee austajaid, nende seas ka mitmeid tuntuid nägusid. Õhus hõljus võrdselt maitsvate toitude ja peenete parfüümide aroom ning šampanjaklaasid kõlisesid.
Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega. Sündmusele tulid kaasa elama ka tuntud poliitikud ja avaliku elu tegelased. Silverspooni korraldab Gastronomy Society of Estonia, kellel täitub tänavu 18. tegevusaasta.
Õhtusöögi menüü valmistasid ette tippkokad Vladislav Djatšuk, Tõnis Saar ja Ragnar Bamberg. Taimetoidu eelistajad said nautida Hele-Mai Alamaa ja Maru Metspalu loomingut. Õhtusöök lõppes Tervise Cateringi korraldatud efektse magustoidusõuga, kus oli tuld ja heledat suitsu, millele sekundeeris DIONE jäätise baasil loodud fantaasia tunnustatud kondiitri Heidi Pargi esituses.
Õhtu kangelasteks olid parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Tauno Kangro poolt valmistatud auhinnad ning diplomid, mis kinnitasid nende võitu Silverspoon/Hõbelusikas kategooriates.
Best Fine Dining – Horisont Restoran & Bar
Best Casual Dining – Dominic
Best Cafe – Cafe Gianni
Best National Cuisine – Restoran Gianni
Best Restaurant Service – 180 by Matthias Diether
Best Family Restaurant – GOSPA restoran
Best Vegan Offering – Bruxx Belgia restoran
Best Gastropub – Kanuti Ramen&Bar
Best Streepfood – La Prima Pizza Vanalinn
Best Chef – Matthias Diether
Media Award – Priit Kuusk