Eestit ka Eurovisionil esindanud muusik esindab praegu sama erakonda ka Viimsi vallavolikogus, kuid polnud siiani nendega ametlikult ühinenud. Nüüd liitus ta Eesti 200-ga, kus on tema hinnangul toredad ja avatud inimesed, kes viivad Eesti elu edasi.

Rästa peab enda suurimaks eesmärgiks Eesti muusika edendamist, et sellest saaks tõsiseltvõetav ekspordiartikkel. „Vaadates kasvõi lähiriike – muusikatööstus saab olla eksportiv tööstusharu, mis toob tulu ja loob töökohti,“ sõnab Rästa.

Samuti peab Stig Rästa tähtsaks laste ja noorte muusikaharidust, sest see aitab neil pahandustest eemale hoida. „Muusika on olnud kogu minu elu ja ma tahan, et muusika elaks terves Eestis,“ ütleb Rästa.

Ta kavatseb oma mandaati riigikogus kasutada ennekõike inimeste aitamiseks ja neile hea meele valmistamiseks. „Hirmu külvatakse tänapäeval praktiliselt igal võimalusel ja ma ei pea seada õigeks. Enamiku asjadega on nii, et kui sa midagi tõeliselt tahad, pead ise härjal sarvist haarama,“ ütleb Rästa.

Eesti 200 esimees Lauri Hussar tervitab Stig Rästa liitumist riigikogu kandidaatide nimekirjaga. „Hindan kõrgelt Stig Rästa teadmisi ja kogemusi noorte kõnetamisel ning nende toomisel Eesti tulevikku suunavate otsuste juurde,“ sõnas Hussar.