12. novembril toimus esmakordselt tänavafestival „Kõige Hallim Päev“, mis tõi Telliskivi Depoo alale suure melu ning parimad Eesti artistid – 5MIINUST, Smilers ja Cartoon.

„Talvisel ajal on päeva pikkuseks vaid 5 tundi, seega otsustasime ühiselt – selle asemel, et nukrutseda on aega muutusteks – tuleb tähistada ja nautida! Nii sündis mõte teha välifestival sügiskuul ja tuua üheks päevaks kokku äge ja ainulaadne ühepäevane üritus „Kõige Hallim Päev“,“ lisavad korraldajad.

„Kõige Hallim Päev“ on edukas initsiatiiv, mida varasemalt korraldatud Soomes ja osutunud põhjanaabrite juures väga populaarseks. Tallinnas, Depoo välialal Balti Jaama Turu kõrval toimub „Kõige Hallim Päev“ esmakordselt, olles ühtlasi esimene külma hooaja välifestival, mida Eestis korraldatud.

Kohapeal sai mõõtu võtta erinevates seltskonnamängudes ja tegevustes, kus parimate vahel läksid loosi auhinnad. Lisaks valmis külastajate silme all suur tänavakunsti taies. Muusikaliselt andsid hagu alla ning lõid halle varjundeid Eesti armastatuimad muusikakooslused – 5MIINUST, Smilers ja Cartoon.

„Ma arvan, et sellest võiks tegelikult ikkagi saada iga-aastane rahvuspüha – kõigile vaba päev ja värki. Olgem ausad, see on ikkagi üks õige Eesti asi, trotsida külma ilma, teha 1-0 ja tõestada, et suudame korterist väljuda ka kõige hallimal päeval“, lisas ansambli 5MIINUST liige Estoni Kohver.