Kuningliku perekonna liikmed on kuningas Charles III-le tema 74. sünnipäeva puhul õnne soovinud ning valitseja tähistab märgilist päeva esimest korda kuningana pärast seda, kui Charles septembrikuus troonile tõusis. Nii kuningliku perekonna kui ka Walesi printsi ja printsessi ametlikult Twitteri kontolt edastati kuningale õnnesoovid. „Soovime täna Tema Majesteedile Kuningas Charles III-le väga rõõmsat sünnipäeva,“ seisis kuningliku perekonna õnnesoovis koos kuninga pildiga.

Väidetavalt pidi Charles oma sünnipäeva tähistama privaatselt. Charlesil ei ole tänaseks päevaks ühtegi avalikku esinemist ega sündmust ees. Eile osales Charles langenud relvajõudude liikmete mälestuspäeval Whitehallis, vahendab Daily Mail.

Avaliku pidustuse raames kõlab kuninga auks Buckinghami palee vahtkonnavahetuse ajal sünnipäevalaul. Samuti tähistatakse Charlesi sünnipäeva Londonis relvalaskudega – Londoni Green Parkis kostab keskpäeval 41 pauku. Sellele järgneb Šoti kaardiväe bändi esituses sünnipäevalaul ja tund pärast seda kostab Tower of Londonist 62 pauguga saluut kuninga auks.

Kui Charles kandis veel Walesi printsi tiitlit, siis viibis ta tihtipeale oma sünnipäeval Ühendkuningriigist eemal mõnel tuuril. Sellistel puhkudel tähistas ta oma sünnipäeva tordiga.