Liverpoolis aset leidval lauluvõistlusel saavad poolfinaalides hääletada ainult televaatajad ning rahvusvahelisi žüriisid enam ei kaasata. Tegemist on esimest korda alates 2009. aastast, kui sellist süsteemi kasutatakse. Finaalis otsustatakse võitja ikkagi varasema skeemi järgi ehk žüriil ja rahval on sama palju otsustusõigust.

Esimest korda saavad oma hääle anda ka fännid riikidest, mis võistlusel ei osale. Nemad saavad seda teha interneti vahendusel. Siiski on oma lemmikule hääle andmine ka veebi teel tasuline. Kõikide rahvusvaheliste fännide hääled pannakse kokku ning nendest tekib eraldi „riik“, mis annab täpselt samamoodi punkte nagu osalevad riigid.

Uus süsteem on kindlasti halb uudis nendele riikidele, kes peamiselt peavadki lootma muusikatööstuse ekspertide poolt antavatele hääletele ehk žüriile. Võib ennustada, et Liverpoolis näeme palju rohkem esitusi, mis on mõeldud just televaatajate silmale ning enam ei proovita kvaliteetse muusikaga võita žürii südameid. Fänniportaali Wiwibloggsi kommentaariumis on toodud näiteks ka Eesti 2017. aasta eurolugu „Verona“, mis oleks uuest süsteemist palju kasu lõiganud.

Eurovisioni ekspertide hinnangul tehakse selliseid samme selleks, et meelitada võistlusele tagasi Türgit. Just nendel tekkis probleem siis, kui tutvustati süsteemi, kus žüriil ja televaatajatel on võrdne häälte kaal. Viimati osales Türgi Eurovisionil 2012. aastal.