Taani kuningaperel on olnud kombeks tähistada jõule pereringis, ent tänavu saab olema teisiti. Kuninganna Margrethe veedab jõulupühad sõprade ja oma õe Benediktega. Tema pojad sõidavad seevastu koos naiste ja lastega välismaale, vahendab Svenskdam.

Septembri lõpus šokeeris avalikkust uudis, et 82-aastane Taani kuninganna otsustas võtta tiitlid ära oma neljalt lapselapselt. Tegemist on tema noorima poja prints Joachimi laste Nikolai (23), Felixi (20), Henriku (13), ja Athenaga (10). Nad ei ole troonijärjekorras kaugel paiknevate noored, vaid kohad asuvad vahemikus 7.–10.

Prints Joachim oli kuninganna otsuse tõttu südamepõhjani solvunud ja perekond on siiani sügavalt lõhestunud.

Kuninganna Margrethe II veedab jõuluperioodi Aarhusi Marselisborgi lossis. Ta võtab aja maha 21. detsembrist 30. detsembrini ning veedab jõululaupäeva koos printsess Benedikte ja nende ühiste sõpradega. Vana-aastaõhtul kell 18.00 peab kuninganna oma iga-aastase uusaastakõne Christian IX Palees.

Kroonprintsi perekond sõidab detsembris pühi tähistama Austraaliasse. Prints Joachim koos printsess Marie ja lastega läheb jõulude ajal samuti kaua planeeritud välisreisile. Kuhu nad lähevad, pole veel teada.