Poliitik Jüri Ratas sõnas oma Facebooki postituses, et tänane hommik on toonud ääretult kurva uudise. „Olen tänulik meie ühiste kohtumiste eest ja jään teda meenutama kui südamlikku, positiivset ja elurõõmsat inimest. Avaldan siirast kaastunnet Kihnu Virve perele, lähedastele, ning kõigile tema loomingu austajatele,“ kirjutas Ratas.

Riina Solman avaldas oma postituses lootust kaastunnet lähedastele, kihnlastele ja tervele Eestile. „Usun, et Virve on paremas paigas, parematel maadel juba... „Meri on, meri jääb, meri olema peab...“ Sama hästi saab tema loodu põhjal öelda: „Virve on, Virve jääb...,“ lausus Solman oma postituses.

Kadri Simson avaldas samuti postituse rahvalauliku mälestuseks: „Kihnu Virve rahvalikud viisid, terased sõnad ja päikeseline olek on heaks teejuhiks - kuidas elada pikk elu, andes positiivset energiat sel pikal teel ka teekaaslastele. Aitäh Virve!“.

Annely Akkermann meenutas oma postituses heade sõnadega Virvet, kelle nad koos on paljudel folkloorireisidel käinud. „Virve oli võimas naine, tema noorus jäi sõjaaega ja tööelu nõukogude aega. Kui lapsed kasvasid suureks, Kihnu naise elutöö tehtud, sai järgida südame kutset - esitada oma laule. Ka selleks andis saatus talle pea 40 aastat, kui võtta arvesse, et Virve tuntus laulikuna, just laulikuna ja mitte lauljana, sai väljapool saart alguse 1980ndate keskel, kui ta esitas koos Kukerpillidega laulu „Merepidu“. Meri pidutseb nüüd ilma Virveta. Igavene mälestus,“ kirjutas Akkermann ja lisas postitusele juurde video, kus Kihvu Virve laulis 2014. aastal tollasele presidendile Toomas Hendrik Ilvesele oma vastvalminud laulu.

Inga Lunge soovis Virvele armastust kaasa: „Armastust! Nii nagu Sina meid armastasid! Ma tooks praegu kõik oma jakid Sulle kui ma vähegi saaks! Aitäh, et olid! Küll me oma nutud nutetud saame... tembuta nüüd seal ikka täiega! Olgu Sul kerge ja helge!“.

Meediategelane Rait Killandi meenutas Kihnu Virvet toreda looga. „Ükskord, paar aastat tagasi, oli nii, et kui Kaberneeme vabatahtlik maa- ja merepääste meeskond oli Kihnu Virvel külas ja hommikuse Vana Tallinna ära maitsnud, teatas Virve: „Nüüd ma tahan teie musta lindu näha!“ Kümne minuti pärast oli Virve juba päästelaeva pardal ja tundis siirast huvi iga pisidetaili osas nii meie töö kui merepääste paadi kohta. Ta oli valmis ise ka kohe rooli minema , et paadi merekatsetused kohapeal läbi viia, see jäi ainult sel päeval pisut valu teinud puusa taha. Aga ta oli lahkelt nõus poseerima nii, et pildile jäi ka tema nime kandev laev. Virve oli legend juba oma eluajal ja meil oli õnn seda näha,“ sõnas Killandi.

„Kihnu Virve oli meie Elizabeth II,“ kirjutas Astrid Kannel oma Facebooki kontol.

Airi Vipulkumar Kansar avaldas kaastunnet Kihnu Virve lähedastele ja tema asutajatele. „Eesti oma teemant, keda oli alati huvitav kuulata ja kellele kaasa elada. Isegi oma hilises eas ei peljanud ta langevarjuhüpet sooritada. Milline vägi! Olgu ta meile kõigile eeskujuks!“

Räppar nublu, kes oma tänavu suvel Pärnus toimunud kontserdi ajal Kihnu Virve lavale tõi, mälestas rahvalaulikut oma Instagramis.

Nublu mälestas Kihnu Virvet

Jaga
Kommentaarid