ÕHUS ON ROKKI Kui raadio Elmar 1. detsembril 1997 tegevust alustas, oli nende fonoteegis vaid 80 CDplaati eesti muusikaga. Jaagup Kreemi bändil Terminaator on Elmaris alati olnud kindel koht - olgu nende laulud kassetil, CD-l, LP-l või mälupulgal. Jaagupi seltsis on Terminaatori endine kitarris Elmar Liitmaa.

ELMARI LEMMIK MEESARTIST Ivo Linna tänas kuulajaid, kes armastavad emakeeles laulvaid lauljaid.

EESTI SEKSIKAIM NAINE Grete Paia meenutas, kuidas ta 14aastaselt saatis Elmarisse oma esimesest suurest tundest kirjutatud ingliskeelse laulu "I’m Over You". Owe Petersell kirjutas sellele eestikeelsed sõnad ja 2011. aastal jõudis lugu eetrisse pealkirjaga "Lõpp sellel lool". See pandi ka "Elmari tantsuõhtu" kogumikplaadile.

TUNDEKÜLLANE ETTEASTE Koit Toome Eesti enim kuulatud kommertsjaama - Elmarit kuulab igapäevaselt 81 000 inimest! - sünnipäevapeol.

"EESTI KEELES ON HEA ESINEDA, südamest öeldu jõuab kuulajani," ütleb Marek Sadam, kes teinud lugusid ka inglise keeles, ent jäänud esinema emakeeles. Karl Madise, Heini Vaikmaa, Pearu Pauluse ja Boris Lehtlaane laulud kuuluvad Elmari kullafondi.

LAULJANNAD HOOS Merle Lilje, Liis Lemsalu, Laura Põldvere ja Merlyn Uusküla.

"OLEN VAHUVEIN...," laulis Smilersi ninamees Hendrik Sal-Saller, kellele teeb rõõmu, et tema hitt "Ainult unustamiseks" Grete Paia ja Púr Múdd töötluses erakordselt lennukat elu elab. "Kui mingi lugu elab kaua ja oma elu, on see väga vinge," ütles Sal-Saller.

ENDINE ELMARI PEATOIMETAJA JA SAATEJUHT Owe Petersell on raadiojaamaga seotud selle asutamisest peale - aastatel 2004-2017 oli ta selle peatoimetaja. "Olen õnnelik, et kõik saatejuhid on senini elus," ütles ta peokõnes. Praegu töötab Owe ERRis ajakirjanikuna.

HEATUJULISED  Indrek ja Birgit Sarrap koos Liis Lemsaluga.

NOORTELE ARTISTIDELE Jaagup Tuisule ja Alika Milovale anti au avada Elmari 25. sünnipäevapidu eesti poplaulude popurriiga.

ARTISTIDEL SAALID TAAS TÄIS Kaheaastane koroonapaus mõjutas muusikute sissetulekut, kuid see taastus ruttu - Erich Kriegeril, Synnel ja Boris Lehtlaanel on oma publik olemas.

Jaga
Kommentaarid