Charlesi kõne läks eetrisse nii BBC One, BBC Two kui ka ITV telekanalites. Kokku vaatas seda 10,6 miljonit televaatajat, mis tegi sellest jõulupüha kõige vaadatuma saate. See on ka kõige populaarsem monarhi tervituskõne ülekanne viimase kahe aastakümne jooksul, mil ametlike reitingutabelitega jälgitakse vaatajate arvu.

Keskmiselt 8,1 miljonit inimest vaatas Charlesi kõne kanalis BBC One. 1,58 miljonit inimest vaatas kõne telekanalis ITV ja natukene alla miljoni inimese vaatas kuninga kõne BBC Two vahendusel, kus oli ka viipekeel.

Charles pöördus rahva poole Windsori lossis asuvast St. George'i kabelist, aastal 1999 edastas sealt samast oma pühadetervituse rahvale ka kuninganna Elizabeth II, vahendab The Guardian. Kuninga kõne kestis kaheksa minutit – selle aja jooksul avaldas Charles austust oma emale, kes meie seast tänavu lahkus, ja käsitles riiki tabanud elukalliduse kriisi. Samuti tänas Charles kõnes relvajõude ja hädaabitöötajaid, kes tema sõnul töötavad väsimatult kõigi turvalisuse ja heaolu nimel ajal, kui riik leinab kuninganna Elizabeth II. Veel mainis kuningas oma tervituses toidupanku ja tänas inimesi, kes toetavad neid, kes puuduses kannatavad.

Charles tänas oma kõnes ka Walesi printsi Williamit ja tema abikaasa Catherine'i. Samas ei teinud kuningas ühtegi viidet oma teisele pojale prints Harryle ja tema abikaasale Meghan Markle'ile.