Nii nagu Erich Kõlari elu täitis muusika, oli see kesksel kohal ka tema ärasaatmisel. Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendi Risto Joosti dirigeerimisel ja Vanemuise sümfooniaorkestri esituses kõlasid Edvard Griegi „Áse surm“ ja „Anitra tants“ süidist „Peer Gynt“, Lydia Austeri „Meloodia keelpillidele“, Margo Kõlari „Martale“, teema filmist „Nimed marmortahvlil“, kitarridel Taavi-Hans Kõlar ja Paula Pajusaar. Samuti kõlas Margo Kõlari „Et tõusta taevasse“ teosest „Pirita missa“.

Dirigent Paap Kõlari juhatamisel kõlas Vanemuise sümfooniaorkestri esituses Heino Elleri „Kodumaine viis“.

Järelehüüetega meenutasid Erich Kõlarit Tartu linnapea Urmas Klaas, EV Kultuuriministeeriumi asekantsler Taaniel Raudsepp, Vanemuise teatri sümfooniaorkestri orkestrant Kulvo Tamra ning Vanemuise teatrijuht Kristiina Alliksaar luges ette muusikateadlase Kristel Pappeli järelhüüde. Vanemuise balletijuht esitas lahkunu mälestuseks luuletuse.

Erich Kõlari (18.V.1924 – 23.XII.2022) muusikale elatud elu elab nüüd edasi tema lähedastes, tema lastes, õpilastes, kolleegides ning Vanemuise muusikateatri tänastes tegemistes.