Möödunud aastal levis Rootsi kuningliku perekonna kohta palju kuulujutte. Arvati, et kroonprintsess Victoria ja tema abikaasa Danieli abielu on lahutuse äärel. Käisid koguni kõlakad, et Daniel olevat oma naist petnud.

Uues dokumentaalfilmis nimega „Rootsi kuningliku perekonna aasta 2022“ räägitakse, kuidas Victoria ja Daniel laimule reageerisid. Paar koostas kirja, mis avaldati õukonna Instagrami kontol. Selles eitasid Victoria ja Daniel nii abielukriisi kui truudusetust.

Veebruaris arutati teemat ka üleriigilises uudistesaates. „Kuningliku perega seotud kuulujuttude kommenteerimine on väga ebatavaline,“ rõhutas saate uudisteankur Katarina Sandström. Victoria ja Daniel asja kaamerate ees ei kommenteerinud, kuid neid kaitses pressiesindaja Margareta Thorgren. Naine selgitas, miks paar nii ebatüüpilise lahenduseni jõudis.

Thorgreni sõnul olid kuulujutud ringelnud juba paar nädalat, enne kui asjaga tegelema hakati. Polnud märke, et kõlakad oleksid aja jooksul lihtsalt vaibunud – pigem vastupidi.

„Märkasime, et need valekuulujutud said üha hoogu juurde, eriti sotsiaalmeedias,“ selgitas pressiesindaja. „Siis otsustasime, et kuninglik paar peaks jutte avalikult eitama. Tahtsime kuulujuttudele lõpu teha ja loomulikult ka perekonda kaitsta.“