Koomiku endine elukaaslane Kärt Maria Tamme sõnas oma meenutuses, et Mootse näol oli tegemist siira inimesega, keda sai usaldada ja kelle seltskonnas võis alati endaks jääda. „Pealtnäha naljamees oli sisimas sügav, armastas tähti vaadata ning arutleda, miks ja milleks maailm ja selles sisalduv on loodud. Tegemist oli erilise hingega, kes puges sügavale südamesse ja jääb sinna igaveseks,“ meenutas Tamme.

Lavastaja Janno Puusepp, kes puutus Clausiga kokku tänu Tartu üliõpilasteatrile, meenutas meest ääretult sooja ja heatahtliku inimesena. „Lava oli tema kodu ja seda oli kaugelt näha,“ kirjeldas Puusepp varalahkunud koomikut.

Eestit püstijalakomöödiaga naerutav Comedy Estonia teatas 31. detsembril, et paar päeva varem hukkus Claus Mootse. „Aastat 2022 lõpetab meie perekond taas paraku kurvematel nootidel. Neljapäeval suri Austraalias tööõnnetuse tagajärjel meie komöödiapere liige Claus Mootse,“ teatas Comedy Estonia enda Instagrami kontol.

„Pole sõnu terves emakeeles, mis hõlmaksid meie hinges toimuvat. Noore ja elust pulbitseva inimese surm on alati niivõrd uskumatu, et aju keeldub infot seedimast. Kaotasime veel ühe sõbra.

Claus oli vahva poiss Värskast. Polnud vahet, kas kohtusid temaga Tallinnas või Tartus — maapoiss oli talle otsaette kirjutatud. Ta oli tõeliselt armas ja elust pulbitsev moosivaras, kes polnud kitsi jagama enda üle ääre ajavat rõõmu meie publikuga. Claus oli asjalik ja iseseisev, usaldusväärne ja truu sõber ning tõeline töömesilane. Mida rohkem toob inimene su ellu värvi, seda hallim on, kui teda enam pole,“ lisati postituses.

Jaga
Kommentaarid