Rootsis muudeti 1980. aastal pärimiskorda, mille tõttu tõusis troonipärijaks kuninga vanim laps printsess Victoria. Enne muutust pidi aga troonile tulema kuninga esimene meessoost järeltulija, kelleks oleks olnud prints Carl Philip. Kui kuningas Carl Gustaf ühes Rootsi dokumentaalfilmis sõnas, et tema eelistaks troonipärijaks siiski oma poega, tekkis riigis suur meelepaha ning kuningas pidi tegema ametliku avalduse, kus selgitas dokumentaalfilmis öeldut.

Nüüd on tekkinud olukorra kohta öelnud sõna sekka ka prints Carl Philip. „Ma toetan oma isa avaldust ja oma vanimat õde,“ jäi prints Rootsis tekkinud skandaali osas kidakeelseks, vahendab Iltalehti.

Möödunud nädalal avaldas Rootsi kuningakoda Carl Gustafi selgituse enda filmis öeldu kohta. „Mulle on teinud sügavat valu, kui olen tagantjärele kuulnud kommentaare, mis väidavad, et ma ei seisa Rootsi kuningana oma tütre kroonprintsess Victoria eest. Seetõttu tahan selgitada, et minu öeldut ei tohiks tõlgendada naissoost troonipärija või kroonprintsess Victoria kriitikana,“ sõnas Carl Gustaf oma selgituses eelmisel nädalal ja lisas, et on oma tütre Victoria üle uhke.