Sissi võitis tagasi ka hääle, mille kaotus sundis ta oma elu ümber hindama. „Mu kehas on nii mõnigi toimimismehhanism tavapärasest natuke teistsugune. Ehk vahel ta ei tööta nii nagu peaks ja tekkisid terviseprobleemid liigestes ja lihastes, kroonilised valud. Ja kuidagi läbi aastate oli toimunud doominoefekt, mis jõudis mu häälepaelteni, rääkis Sissi.

„Häälemasin on väga huvitav asi ja see, millised lihased seejuures aktiveeruvad. Sa kuuled, mis kõlaga su hääl seejuures on, kas see tuleb (näitab erinevaid kohti oma kehal) siit, siit või siit – see on ülimalt huvitav. Arvestades seda, et olen laulnud juba kaheaastasest saati, olid need põnevad avastused. Väga huvitav oli õppida kogu oma hääle- ja hingamissüsteemi seejuures uuesti nullist alates – samas ära kustutada seda, mida olin teinud ühel või teisel viisil lauldes juba kakskümmend aastat.“

„Mul tekkis palju sümptomeid korraga ja palavik tõusis. Kuna terviseprobleem tekkis esimesel koroona-aastal ja ma olin ka koroonas olnud, siis läksin lihtsalt oma kurku üle vaatama,“ tõdes lauljanna.

Hiljem selgus, et hoopis häälepaeltega oli probleem. „Ja see võiski visata ka mingeid sümptomeid rindkeresse ja pähe.“

Jaga
Kommentaarid