Kuid ennustust ei tee me kohvipaksu pealt või ei ole kutsunud toimetusse mõnda hüpnotisööri. Uhhuu-meetodite asemel vaatame me näkku ikkagi numbritele ja teeme analüüsi nende põhjal. Kuigi ERR ei avalikusta telefonihääletuste tulemusi enne võitja välja kuulutamist, siis saab juba praegu natuke aru, kes võisid rahvale peale minna ja kes mitte.

Lisaks poolfinaalide rahvahääletuse tulemuste ennustamisele võtsime arvesse ka kihlveokontorite seisud, rahvusvaheliste eurofännide poolehoiu ja ka populaarsuse muusikaplatvormidel. Nii mõnigi finaali ukse taha jäänud lugu on teinud just viimases kriteeriumis pärast poolfinaale suure tõusu.

Varem mainitud neljas kriteeriumis anname kümnele artistile 10-palli skaalal punkte ning paljastame need kaks, kes Kroonika analüüsi järgi saavad finaali.

Enne esimest poolfinaali koostasime samasuguse analüüsi ning suutsime panna paika viis edasipääsejat viiest (toona oli küll edasipääsejaid arvestatud kokku kuus, sest Eesti Laulu reglemendis oli kirjas, et finaalis osaleb 12 lugu).