„Skulptuur on valminud käsitööna ja materjaliks sai valitud metalltraat, mis võimaldab voolavalt ning peenelt kujutada jänest, kes hiina kalendri kohaselt on sel aastal vee-elemendis,“ ütles teose üks autoreid Kristjan Klemets. „Hiina kultuuris sümboliseerib jänes pikaealisust, rahu ja heaolu. Yin-väega jänese-aasta avab võimaluse süveneda sisemaailma ja näha pimeduses uusi avardavaid ideevälgatusi, mida järgneval yang-energias domineerival draakoniaastal maailma tuua.“

Skulptuur on 2,1 meetri kõrgune ja selle loomiseks kulus 200 meetrit metalltraati. Koos alusega kaalub skulptuur u sada kilogrammi.

Hiina uue aasta saabumise puhul esinevad draakoni- ja lõvitantsijad, toimuvad Kung Fu Föderatsiooni etteasted, Müstika tantsustuudio tantsu- ja tulesõu ning Silver Ulviku trummietendus. Enne ja pärast programmi näidatakse fotosid Pekingi hingematvatest vaadetest ja vaatamisväärsustest.

AJAKAVA:

Kell 16.00 Kung Fu Föderatsiooni etteasted

Kell 16.10 Külalisi tervitavad Hiina suursaatkonna esindaja Ma Taotao ja Rotermanni kvartali rajaja Urmas Sõõrumaa

Kell 16.25 „Rotermanni jänese“ skulptuuri avamine

Kell 16.30 Draakonitantsijad

Kell 16.35 Silver Ulviku trummisõu

Kell 16.50 Lõvitants

Kell 16.55 Müstika tantsustuudio tantsu- ja tuleetendus

22. jaanuaril 2023 algab Hiina kalendri järgi jäneseaasta, mis kestab 9. veebruarini 2024.

Ainulaadse arhitektuuriga Rotermanni kvartal on jalakäijatele mõeldud autodeta keskkond, kus igal hetkel on tähendus. Olgu selleks siis maitsemeelte paitamine mõnes kohvikus, restoranis, moe- ja elustiilikaupluses või inspireerumine kordumatult julgest Rotermanni arhitektuurist.