Enne piduliku gala toimumist rääkis Anett lähemalt oma Jamie Cullumi kontserdielamusest ja mixtape'ide tegemisest. Anett meenutas, et tema kodus kuulati alati väga palju muusikat, kuid eriti eredad mälestused on seotud ennekõike live-kontsertidega. „Näiteks mäletan, kui mu ema kinkis mulle sünnipäevaks minu tolleaegse absoluutse lemmikartisti Jamie Cullumi Stockholmi kontserdile piletid ning kontserdi olin lõppedes närvivapustuse äärel... See oli nii eriline ja meeliülendav kogemus,“ meenutas noor lauljatar.

Anett kuulas muusikat peamiselt CD-delt. „Tollal kingiti teineteisele palju rohkem muusikat. Millalgi pubekaeas tegime sõpradega palju mixtape'e ja kõrvetasime plaatidele, mida kuulasin kaasaskantavast CD-pleierist. Aga see muusika reisis ka kuidagi arvutist arvutisse – keegi oli mixtape'i kõrvetanud ning siis igaüks tegi erinevatest plaatidest oma nii-öelda playliste kokku. Segane värk,“ rääkis Anett. Ta lisas, et CD-pleieriga ringi jalutamise ajast olid kõige kuulatumad CD-d ilmselt Chalice'i „Taevas ja perse“ ja Ursula „Annamemenõu“. „Pärast seda oli esimene iPod nagu taevakingitus! Nii palju erinevat muusikat selles miniatuurses mängijas,“ õhkas artist.

Praegu kuulab Anett igapäevaselt muusikat nii kodus, autos, jalutades kui ka trenni tehes. „Väga tihti kuulan ühte albumit nii kaua kuni enam ei jaksa ja siis liigun edasi – aga ikka oleneb päevast. Uue muusika avastamise juures mängivad väga olulist rolli sõprade soovitused ja kureeritud playlist’id,“ sõnas Anett.

Rääkides Eesti muusikast, leiab naine, et kohaliku muusika tase on alati üsna hea olnud. „Samas viimase viie aasta jooksul olen märganud kuidagi jõulisemat mitmekesistumist. Esile on kerkinud nii ägedaid žanrilisi katsetusi, mis annab muusikamaastikule nii palju juurde ja tegelikult nii-öelda „harib“ ning avardab pidevalt kuulaja muusikameeli,“ lausus lauljanna.

Eesti Muusikaauhindade 2023 võitjad selguvad 26. jaanuaril Unibet Arenal suurejoonelisel juubeligalal. Kontsertprogramm algab kell 18.00, otseülekannet saab jälgida Kanal 2 vahendusel algusega kell 19.30. Tänavusel muusikaauhindade galal valitakse esimest korda uue kategooriana aasta Soul, Funk, R'n'B artist. Õhtut juhib 5MIINUST.