Katse alguses viis müstiline ja maski kandnud mustkunstnik Cowelli kohtunikelaua juurest lavale ja palus tal istuda toolile, kus ta pidi oma pead kapuutsiga katma. Seejärel kallas mustkunstnik süütevedeliku üle kogu kapuutsi ning lukustas Cowelli pea kasti. Pärast seda kukutas ta kasti leegi ja Cowelli pea süttis põlema. Cowell ega kohapeal viibinud publik ei teadnud, et esinemine hõlmab seda, et keegi põlema pannakse.

Prooviesinemise käigus süüdati Cowelli pea, ning kui publik seda nägi, hakkasid nad hirmust ja murest karjuma. „Publik karjus, kohtunikud kargasid oma toolidelt püsti ja karjusid, kõik olid nähtust ehmunud. Siis kustutati leegid ja Cowell tõusis üles pisut šokeeritud ilmega. Kõik teised kohtunikud hingasid kergendatult, kui ta kohtunikelaua juurde tagasi jõudis,“ kirjeldas üks katse pealtnägija Briti väljaandele Mirror.

Tuntud telesaatekohtunik jagas enda kogemust ainult paari sõnaga. „Ma tundsin, et mu peale valati mingit vedelikku, aga ma ei teadnud, et see oli süütevedelik,“ lausus ta. Teine kohtunik Alesha Dixon ütles: „See oli väga õudne, sa oled väga vapper mees, et selle katse kaasa tegid. See pani mind mõistma, kui palju ma hoolin sinust, ja ma olin juba valmis sind päästma tulema.“ Järgmine talendisaate kohtunik Amanda Holden sõnas, et katset oli ülimalt meelelahutuslik, kuid jube vaadata. „See oli õudne,“ sõnas ta.

„Britain’s Got Talenti“ kohtunikud vaatavad saate prooviesinemisi Londoni Palladiumi teatrist ja talendisaade peaks televaatajate ette jõudma telekanalil ITV selle aasta lõpus.