Lavastaja Marco Gandini sõnul on tegemist Verdi vaieldamatu meistriteosega, mida võib ooperi asemel nimetada ka vokaali ja orkestriga eksperimenteerivaks lüüriliseks draamaks. „Selles teoses on eriline särisev jõud, mis vaheldub ootamatult südamesse tungiva siirusega. Just vastandused ja muutumised annavad teosele selle dünaamilisuse ja erilisuse,“ tõi lavastaja välja.

Lisaks ebatavalisele muusikale teeb lavastuse atraktiivseks keskaegne visuaal ja müstiline keskkond, kus naissõdalasest Jeanne d’Arc seisab silmitsi ebakompetentsete meeste keskse maailmaga, mis heidab ta kõrvale niipea, kui tema ülesanne saab täidetud.

Osades: Jeanne d’Arc – Elena Brazhnyk või Olga Mykytenko (Ukraina), Kuningas Carlo – David Esteban (Itaalia/Ecuador) või Mehis Tiits, isa Giacomo – Rauno Elp või Leonardo Neiva, Talbot – Priit Volmer või Raiko Raalik, Delil – Mart Madiste või Heldur Harry Põlda.

Lavastuse muusikajuht on Arvo Volmer, dekoratsioonikunstnik Italo Grassi, kostüümikunstnik Anna Biagiotti, valguskunstnik Rasmus Rembel, koreograaf Mehis Saaber, koormeister Heli Jürgenson. Kaasa teevad rahvusooperi koor ja orkester.