Elvis Presley lahkus meie seast 16. augustil 1977. aastal oma rantšos viibides. Sel traagilisel päeval olid rokikuninga rantšos ka tema isa, tädi ja mõned sõbrad, kes Elvise külalislahkust kasutades tema baarikapi sisu uurisid. Keskpäeval teatas laulja, et läheb vannituppa. „Ära seal magama jää!“ manitses tema pruut Ginger. „Okei, ei jää,“ vastas Elvis ja need olid tema viimased sõnad.

Järsku kuulis Ginger vannitoast mürtsatust, nagu midagi suurt oleks kukkunud. Kui Elvis tema hüüetele ei vastanud, avas ta vannitoa ukse. Laulja lamas põrandal, kuldsed pidžaamapüksid rebadel. Karjumise peale jooksid ka ülejäänud majalised kohale. Elvist püüti elustada, helistati kiirabisse, aga juba oli hilja. Issi on surnud, sai ka laps kohe aru. Üheksa-aastasele Lisa Mariele jäi igaveseks meelde oma surnud isa pundunud tumepunaseks tõmbunud nägu, huulte vahelt rippuv keel ja verd täis valgunud tühjusesse põrnitsevad silmad. Loomulikult toimetati laps kohe kaugemale, aga moment oli fikseeritud. Vapustav kogemus, mille tüdruk sai, saatis teda vaimse traumana läbi elu. Ilmselt tema närvisüsteem jäigi pärast isa surma hapraks ja haavatavaks. Nagu isal, nii ka Lisa Mariel ütles lõpuks süda üles.

Lisa Marie olevat narkootikumide tarbimist alustanud juba 13aastasena. Sarnaselt isale leidis ta varakult ka kõikvõimalike tablettide võlumaailma. Lisaks alkohol, mis sattus samuti varakult preili Presley kaaslaseks. Ta on tunnistanud, et pidutses teismelisena palju. Mis saab kõlada uhkemalt kui et „Elvis Presley tütar on ka kohal“! Kõik tahavad sõbrustada, välja teha. Jõuad poole öö ajal sopsus olekus koju, võtad unerohtu, et kähku magama jääda. Hommikul on paha olla, napsad järgmise tableti. Tuju ikka paha, võtad järgmise pilli, mis tõstab tuju. Selline karussell kestis läbi kooliaja ja esimest korda olevatki Lisa Marie jõudnud juba 18aastasena nädalateks võõrutuskliinikusse.

Jaga
Kommentaarid