Gojira lõid aastal 1996 prantslastest vennad Joe ja Mario Duplantier, keda ühendas tugev armastus muusika vastu. Esimesed viis aastat Godzilla nime kandnud bändist kasvas aastate jooksul üks metalmuusika maailma tipptegija, kes on tänaseks välja andnud seitse stuudioalbumit. Punti on pärjatud mitmete auhindadega ning ka Grammy nominatsioonid pole neile võõrad. Gojira trummarit Mario Duplantieri on korduvalt erinevad muusika-väljaanded tunnustanud maailma parima trummari tiitliga. Gojira väärtust tõstsid kindlasti ka 2017. ja 2018. aastal Heavy Music Awardsil võidetud parima rahvusvahelise bändi ning parima laiv-bändi auhinnad.

Bändi looming on sümbioos mitmetest erinevatest muusikastiilidest. Nii leidub nende muusikas noppeid nii death, thrash, proge- kui avant-garde metalist. Gojirat mõjutasid algusaastatel Deathi, Metallica, Sepultura, Tooli ja Morbid Angeli varajased albumid ning nad on mõjutajatena nimetanud ka Led Zeppelini ja Rage Against the Machine'i debüütalbumit.

Ühtlasi on Gojira näol tegemist esimese Prantsusmaalt pärit raskemuusikabändiga, kes murdis puhtalt omade jõududega maailma muusikatööstuse tippu. Oma rolli mängisid selles Gojira laulusõnad, mis käsitlevad vaimsust, elu, surma, taassündi ja loodust. Bänd mõistis algusest peale, et suudab ühendada metalmuusika sügavuse Joe Duplantier' laulusõnadega, mis on inspireeritud looduse müstikast, keskkonnast, inimloomusest ja psühholoogiast. Bändi lüürika keerleb ümber inimeseks olemise seisundi ja juurdleb, kus on inimese koht selles maailmas.

Bändi kitarrist ja solist Joe Duplantier’ on öelnud, et nende lood sünnivad hetkedel, kui peab sügavalt endasse vaatama. „See ei ole lihtne protsess. Kui hommikul üles ärkad, siis ei taha esimese asjana tingimata oma deemoneid õrritama hakata, aga ilmselgelt just seda me teemegi,“ tunnistas mees vahetult pärast hittplaadi „Magma“ ilmumist Metal Injectionile antud intervjuus. „Iga kord, kui astume lavale, avame puuri ja laseme kõigel minna! Pärast on enesetunne oluliselt parem. See on meile nagu teraapia.“

Gojira annab kontserdi 27. juunil Tallinnas Noblessneri Valukojas. Piletite eelmüük Live Nation Eesti kontsertklubi liikmetele algab 7. veebruaril kell 12. Avalik müük algab 9. veebruaril kell 12. Piletite kohta saab infot kõikidest Piletilevi müügipunktidest ning Piletilevi veebilehelt.