„Iseseisvuspäeva eel tänab Eesti Vabariik oma teenetemärkidega inimesi, kelle töö ja tegevus on aidanud muuta Eestit paremaks, kaitstumaks, sõbralikumaks ja hoolivamaks,“ kirjutas president Alar Karis riigi teenetemärkide andmise otsuse eessõnas.

„Riigi teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende pühendumuse, igapäevase visaduse, ka vapruse eest. Neid kõiki – erinevate elualade esindajaid – ühendab sihikindlus kutsetöös või kogukondlikus tegevuses ning nende summa annab Eestile jõu ja sitkuse, teadmised ja ettevõtlikkuse, hoolimise ja tähelepanelikkuse,“ rõhutas riigipea.

Muusikutest, muusikaõpetajatest ja heliloominguga tegelevatest inimestest saavad teenetemärgi ooperilaulja Jassi Zahharov ning muusikud Toomas Lunge, Raul-Stig Rästa ja Hendrik Sal-Saller.

Filmi- ja näitekunsti edendajatest saavad teenetemärgi paljude populaarsete telesarjade tootmist juhtinud ja Eesti telekultuuri kujundanud teleprodutsent Raivo Suviste ning näitlejad Külliki Saldre ja Tambet Tuisk.

Samuti saab teenetemärgi jalgpallur Ragnar Klavan, kes tõusis mullu meelelahutusmaailmas esile osalemisega „Tantsud tähtedega“ saates.