Prokuratuur põhjendab otsust sellega, et Justin McNairn on varem karistamata, abikaasast lahutanud ning kolinud tagasi kodumaale Austraaliasse. „Kuna ta on lõpetanud suhtlemise oma endise abikaasaga ning tal puudub soov tulla tagasi Eestisse, on langenud ära võimalus, et kahtlusalune saaks kahjustada kannatanu õigusi,“ ütles prokurör Kristel Pihlakas ja lisas, et Justinil on siiski kohustus tasuda kannatanule hüvitis.

„Eelmine aasta oli üles-alla nagu Ameerika mäed, seepärast on igasugune otsus minu jaoks lahendus. Kui prokuratuurist helistati ja teatati, et see menetlus lõpetatakse, siis ma tundsin kergendust ja pisarad tulid silma,“ tunnistas Triinu Liis.

Triinu-Liisi ja Justini kiirelt lõppenud muinasjutt sai alguse 2020. aasta kevadel, kui nad teineteist tänu koroonapiirangutest tingitud sotsiaalmeediabuumile märkasid. Sama aasta lõpus jõudis stripparina töötav mees Eestisse ning vaid kuu ajaga oli internetis kohtunud paar juba abielus.

Möödus vaid pool aastat, kuni Kroonikale hakkasid laekuma vihjed, et noorte suhe on muutunud toksiliseks ja lausa vägivaldseks. 2021. aasta hilissügisel jõudis Triinu-Liisi ja Justini koduvägivald ka avalikkuse ette, kui oma poole loost avalikustas eestlanna just Kroonikale.

Pärast skandaali puhkemist põrutas Justin võimalikult ruttu tagasi oma kodumaale. Nende lahutus jõustus 2022. aasta sügisel.