Klubi teatel on Markus ja Martin Villigu ettevõtlikkus ja rahvusvaheline edu inspireerinud paljusid inimesi üle kogu maailma, aidates seejuures kaasa Eesti tuntuse tõstmisele. Samuti väärib ettevõtjatest vendade esiletõstmist nende ühiskondlik tegevus, mis koondab endas paljusid mõjualgatusi nii Eestis kui väljaspool.

Teenetemärk anti Markus ja Martin Villigule üle laupäeva õhtul Barclay de Tolly Sõprade Klubi aasta suursündmusel Keila-Joja lossis Schloss Fall.

Markus Villig, Bolti asutaja ja tegevjuht: „Täname tunnustuse ja märkamise eest. Eesti on olnud suurepärane koht, kust alustada rahvusvahelist tehnoloogiaettevõtet ja meie keskkond toetab uute lahenduste katsetamist. Tänu siit saadud tiibadele oleme laienenud maailma üheks suurimaks liikuvuse platvormiks, mis on toimub juba 45 riigis ja seeläbi kasvab ka Eesti tuntus.“

Martin Villig, Bolti kaasasutaja: „Oleme tänulikud oma vanematele ja rõõmsad Eesti patrioodid. Tahame muuta Eesti ja maailma linnad inimsõbralikumaks pakkudes isikliku auto kõrvale säästlikumaid ja soodsamaid alternatiive, alates tõuke- ja jalgratastest kuni rendiautode ning tulevikus ka integreeritud ühistranspordini. Lisaks panustame aktiivselt oma aega ja raha hariduse edendamiseks, mis on Eesti kasvava tehnoloogiasektori ja innovatsiooni oluline alustala.“

Lisaks toetasid Barclay de Tolly Sõprade Klubi liikmed Estfilmi poolt Georg Otsa elule pühendatud dokumentaalfilmi „Bariton Frakis“ valmimist. Õhtu muusikalises osas tuli ettekandele Kristjan Järvi loodud ainulaadne muusikaline elamus „MEELTE VIDEVIK“. Lavastatud muusikaline rännak vabastas pingestatud meeled ja avas maagilise võlumaailma.

Varasematel aastatel on klubi teenetemärgi pälvinud Estonia klaverivabriku omanik Indrek Laul, metsosopran Annely Peebo, endine sumomaadleja, EV Riigikogu liige Kaido Höövelson, maestro Neeme Järvi, globaalse „Teeme Ära“ liikumise ellukutsuja Rainer Nõlvak ja laulja Anne Veski.

Barclay de Tolly Sõprade Klubi koondab nii Eestist kui väljastpoolt pärit teotahtelisi inimesi, kes väärtustavad Eesti ajalugu ja kultuuri. Teenetemärgid on klubile valmistanud juveelimaja Tenzo Jewellery House. Barclay de Tolly Sõprade Klubi asutasid 2014. aasta suvel ettevõtjad Andrei Dvorjaninov, Siret Liivamägi, Siim Kabrits, Kristel Meos ja Priit Pihelpuu.