Filmi stsenaristi Martin Alguse sõnul sobivad algmaterjaliks olnud jutustuse tegelased hästi ka kaasaegsesse filmi: „Põnev oli Smuuli värvikatele karakteritele tänapäevaseid vasteid leida. Taust on ajaga muutunud, aga inimtüübid on ikka samad.“ Algus lisas, et filmitegemine võeti ette, tähistamaks Juhan Smuuli 100. sünniaastapäeva.

Peaosatäitja Kaire Vilgats meenutas oma esimest filmipeaosa mängimist: „“Suvitajad“ võtted toimusid soojal suveajal Muhu saarel, Saaremaal ja ühes Lääne-Eesti talus. Film viib vaataja tõeliselt klassikalisele suvepuhkusele, kust ei puudu jaanisimman, piknikud, rannaromantika ja ootamatult naljakad olukorrad, mis tekivad linna- ja maainimeste maailmavaatelise erinevuse tõttu. Äratundmisrõõmu ja nalja pakub film kindlasti,“ kinnitab Vilgats.

Mängufilmi „Suvitajad“ pidulik esilinastus toimub Tallinnas 13. veebruaril.

Filmis näitlevad Kaire Vilgats, Meelis Rämmeld, Pääru Oja, Ago Anderson, Maarja Jakobson, Kristel Elling, Lauri Nebel, Adele Taska, Robert Klein jt.

„Suvitajad“ on „Talve“, „Soo“ ja „Jahihooaja“ taga seisva meeskonna kõige värskem linateos. Filmi režissöör on Ergo Kuld, stsenarist Martin Algus, produtsendid Kristian Taska, Tanel Tatter ja Veiko Esken. Heliloojad on Hendrik Sal-Saller ja Erko Laurimaa. Filmi toodavad Taska Film, Kassikuld ja Apollo Film Productions ning levitab Hea Film.