Näib, et Rootsi printsess Victoria võtab oma isa südameoperatsiooni suhteliselt rahuliku meelega. Naine viibib hetkel abikaasa Danieliga Austraalias riigivisiidil. „Isiklikult olen täiesti kindel, et isa on heades kätes,“ ütles Victoria väljaandele TT.

Protseduur leiab aset järgmise nädala esmaspäeval. Õukonna pressiteate kohaselt on tegemist plaanilise operatsiooniga, mitte hädaolukorraga. Printsess Victoria kinnitab TT-le et olukord tema graafikut ei mõjuta. Naise ringreis Austraaliasse ja Uus-Meremaale lõppeb laupäeval. „Olen õnnelik, et Rootsis on nii heal tasemel meditsiin,“ leidis printsess.

Rootsi kuningakoja ekspert ning ajaloolane Herman Lindqvist kommenteeris operatsiooni tunduvalt murelikumal toonil. Lindqvist kahtlustab, et tegu võib olla millegi tõsisemaga, kui esialgu teatati.

„Carl Gustafi arsti sõnul on kuningaga kõik hästi, kuid ega selline operatsioon pole naljaasi,“ arutleb ekspert Expressenis. „See on ebatavaline ja tekitaks muret enamikes peredes.“ Mehe sõnul pole Rootsi õukonna ajaloos varem südameprobleeme olnud.